Duguláselhárítás gyorsan, szakszerűen!

Veresegyház sem kivétel duguláselhárítás témakörben. Ha nem vagyunk elővigyázatosak, gyakran előfordulhat dugulás, melynek elhárítását mindenképpen hozzáértő, tapasztalt szerelőre kell bízni!

Mi magunk annyit tehetünk, hogy nem dobunk semmit felelőtlenül a csatornába, óvatosan öntjük ki a felmosó vizet, hogy ne maradjon benne felmosórongy, ügyelünk, hogy a toalett illatosítók ne essenek bele a wc-be, tampont, ételmaradékot, pelenkát nem dobunk a toalettbe!

Veresegyház a Gödöllői-dombságon található, a Cserhát közelében, délre a mogyoródi Gyertyános, a fóti Somlyó és a csomádi Magas-hegy, keletre és északra a Margita, valamint az Öreghegy határolja.

Veresegyház a Gödöllői-dombságon terül el, a Cserhát közelében, délre a mogyoródi Gyertyános, a fóti Somlyó és a csomádi Magas-hegy, keletre és északra a Margita, valamint az Öreghegy határolja. A település északnyugati szomszédja  az őrbottyáni Őrhegy, majd a váchartyáni Várhegy. Hideg vizű tavát a szentjakabi pusztán eredő Sződ-Rákos patak vize táplálja.

A néphagyomány szerint Veresegyház és Szada őse Ivacs falu volt, ami ma a város részét képezi. Először egy 1375.-ben kelt oklevelében említették a települést. Veresegyház területe valamivel kevesebb volt , mint 6 ezer hold. Veresegyház tisztán magyar falu volt, földesura 3/4 részben a váci püspök, 1/4 részben a nagyváradi káptalan.

Mai nevének keletkezéséhez két hagyomány is fűződik. A kevésbé valószínű, hogy a tatárok elől a templomba menekülő, majd legyilkolt lakosok vérétől pirosló falakról kapta volna nevét a település. Az elfogadhatóbb magyarázat szerint a vakolatlan, vörös téglából épült temploma után hívják Veresegyháznak.

Veresegyház nevezetességei:

  • műemlék római katolikus templom: 1777-ben Migazzi Kristóf váci püspök építtette copf stílusban, tornyának homlokzatán a címere mellett a neve is látható. Híres félköríves szentélye, és a  XVIII. századi főoltárképe, amin Jézus elé egy gyermeket hoznak.
  • a plébánia műemlék jellegű  épülete és a tótól nem messze lévő kőkereszt, Szűz Máriával, Szent János evangelistával és Mária Magdolnával.
  • református templom: 1786-ban épült.