Duguláselhárítás gyorsan, szakszerűen!

Üllőn is előfordulnak dugulások, mint bármely más településen. Ha dugulást tapasztalunk keressünk mielőbb duguláselhárítás terén tapasztalt szakembert, aki a tapasztalata és a felszerelése segítségével mielőbb megszabadít minket a kellemetlenségtől.

Mi magunk is sokat tehetünk, hogy elkerüljük a bajt, amit csak duguláselhárítással foglalkozó szakember tud aztán helyrehozni. Figyeljünk oda, hogy mit öntünk a lefolyóinkba, és rendszeresen tisztítsuk azokat!

Ehhez használhatunk ecet és szódabikarbónából készült elegyet, vagy a boltban kapható lefolyótisztító vegyszereket.

Üllő Pest megyében, Budapest agglomerációjában a Pesti-síkság szélén fekszik. Tengerszint feletti magassága 125 méter.

Ha már Üllőn járunk, ejtsünk pár szót a múltjáról: Árpád fejedelem öt fia közül Üllő volt a középső gyermek. A legidősebb fiú, Levente a honfoglalást az Al-Duna irányából biztosítva esett el. A Pozsonyi csatában Árpád mellett három felnőtt fia vezette a magyar csapatot.

Üllő és Tarhos vezette az egyik seregtestet A magyar hadak a csata végére teljesen megsemmisítették a támadókat. Meghalt Tarhos, Üllő, és Jutocsa is. A harcban szerzett sebesülései miatt Árpád is hamarosan követte fiait.

A fejedelemfiak közül csak a még szinte gyermek Zsolt maradt életben. Ez a döntő ütközet tette lehetővé a magyarok nyugati terjeszkedését a továbbiakban, amivel ők éltek is. A település Üllőről, a középső fiúról kapta a nevét.

Az 1848-49-es szabadságharcban több helybeli is harcba szállt. 1849 januárjában a katolikus parókián szállt meg a rossz emlékű Jellasics, sőt a feljegyzések szerint maga az osztrák főparancsnok Windischgräetz is járt a településen.

Az 1862-ben kezdődő, több évtizedig tartó földrendezéssel párhuzamosan  egyre inkább fellendül a zöldségtermesztés. A gyökérzöldség, sárgarépa, káposzta, paprika és paradicsom a budapesti piacokra lett szálíltva. családi paraszti gazdálkodás megtartása mellett a századforduló Budapestjének gazdasági fellendülésével párhuzamosan mind több üllői járt be naponta dolgozni Budapestre. A földdel, a jószágok ellátásával azok foglalkoztak, aki nem jártak dolgozni.

Üllőt mindkét világháborút alaposan megtépázta, sok üllői esett el a  távoli frontokon vagy lelte halálát értelmetlenül a lakóhelyét ért támadásokban, bombázásokban.