Duguláselhárítás gyorsan, szakszerűen!

Törökbálinton is előfordulhatnak  dugulások, mint bármely más településen. Ha dugulást észlelünk, akkor forduljunk mielőbb duguláselhárítás terén profi vízvezeték szerelőhöz, aki a tapasztalata és a felszerelése segítségével mielőbb megszabadít minket a kellemetlenségtől.

Mi magunk is sokat tehetünk, hogy elkerüljük a bajt, amit csak duguláselhárítással foglalkozó szakember tud aztán helyrehozni. Ha nem öntünk/dobunk válogatás nélkül mindent a lefolyókba/toalettbe, akkor már sokat tettünk azért, hogy elkerüljünk egy esetleges dugulást.

Törökbálint Pest megyében, az Érdi járásban terül el, Budapest központjától mintegy 15 kilométerre.

Ha már Törökbálintról van szó, ejtsünk pár szót a történetéről is: 1900 – tól  a település neve Török-Bálint helyett hivatalosan is Törökbálint lett. A népesség  száma  háromezerre nőtt, és a jó levegő miatt népszerű üdülőhellyé vált a település.. Budapest közelsége kedvező változásokat hozott: 1912-ben megindult a HÉV, először  a budapesti Gellért térig, majd csak a Móricz Zsigmond körtérig, végül az M7-es autópálya építése miatt 1963-ban sajnos  meg is szűnt.

A kedvező helyzetnek a második világháború vetett véget. A háború után elkezdődött a kitelepítés, és 1946-ban a sváb polgárok többségét kitelepítették, helyükre az Alföldről érkeztek betelepülők, valamint székely bevándorlók, ami heterogén népességet eredményezett.

A hetvenes-nyolcvanas évektől a település kiszolgálta a főváros lakossági igényeit, miközben sokáig nem rendelkezett csatornával, gázhálózattal és telefonhálózattal. Az M7-es építése miatt a HÉV 1963-ban megszűnt, helyette a 72-es buszjárat közlekedett.

Azonban a település adottságai miatt ennek ellenére egyre többen költöztek ki a fővárosból. Az M0-s melletti bevásárlóközpontban az országban elsőként jöttek létre hipermarketek.

Vecsés gyors fejlődésnek indult, családi házak sokasága született, a  település a fejlődés ellenére nem veszítette el falusias–kisvárosias jellegét.Mielőtt várossá vált volna, Törökbálint gazdaságilag Magyarország legnagyobb költségvetéssel rendelkező községe volt. Törökbálint hivatalosan 2007. július elseje óta város.

Törökbálint két fő nevezetessége a Majláth-kastély és a Walla-kastély.