Duguláselhárítás gyorsan, szakszerűen!

Tököl is  érintett sajnos  a duguláselhárítás témakörben. Mivel tömbházai is vannak, gyakran előfordulhat dugulás, melynek elhárítását mindenképpen hozzáértő, tapasztalt szerelőre kell bízni.

Mi magunk annyit tehetünk, hogy nem dobunk semmit felelőtlenül a csatornába, óvatosan öntjük ki a felmosó vizet, hogy ne maradjon benne felmosórongy, ügyelünk, hogy a toalett illatosítók ne essenek bele a wc-be, tampont, ételmaradékot, pelenkát nem dobunk a toalettbe! Ez mindannyiunk saját, jól felfogott érdeke!

Tököl a Csepel-szigeten található, délről Szigetcsép, keletről Szigethalom, nyugatról a Duna, északról Halásztelek határolja, melytől a tököli repülőtér választja el. Budapesttől délre kb. 20 km-re fekszik.

1892-ben épült meg a Budapest Közvágóhídról induló helyiérdekű vasút, mely Tökölig szállítja az utasokat. Ennek segítségével napi kapcsolatba kerültek az itt élők Budapesttel. A lakosság elszegényedett része Csepeli és Budapest ipari üzemeibe járt dolgozni. A település népességének növekedése az 1930-as években a betelepülőkből adódott. Az itt élők két csoportra,  egy hagyományos gazdálkodási formában termelő parasztságra és egy ipari munkás rétegre oszlottak.

A 20. században a település mellett repülőtér és repülőgépgyár épült. Ennek eredménye volt többek között a második világháború alatt, 1944. április 13-án történt bombázás. A világháború után a repülőtér szovjet katonai bázissá alakult, és itt fogták el 1956. november 3-án a szovjet csapatok kivonulásáról tárgyalni érkező Maléter Pált, a Nagy Imre-kormány honvédelmi miniszterét. Ezen a reptéren szállt le látogatása során Leonyid Brezsnyev 1972. november 27-én.

A rendszerváltás után a fővárosi szuburbanizációs folyamat az összes Budapest-környéki települést, így Tököl sem maradt kivétel. Míg a városból kiköltözők első része szívesebben költözött Budapesthez közelebb eső településekre, az elmúlt években egyre többen választják a kiköltözők közül Tökölt. A folyamatos népességnövekedés eredményeként Tökölt 2001. július 1-jén várossá nyilvánították. Ebben szerepe van az időközben felújított lakótelepnek is, melyet a rendszerváltás előtt a repülőtéren állomásozó szovjet csapatok családjai használtak.

Tökölön is megfigyelhető az a jelenség, ami más,főváros közeli kisvárosok esteében. A lakótelep, mely köré saját infrastruktúra épült, nagyrészt elkülönül a város régi, a templom-városháza körüli központjától. Az újonnan kiköltözők kevés kapcsolatot tartanak a régi helyi lakosokkal.