Duguláselhárítás gyorsan, szakszerűen!

Szigetszentmiklósnak több mint 35 ezer lakosa van. Ahol ennyi ember él, ott gyakran fordul elő dugulás. Dugulás akkor keletkezik, ha valami elakad a csatornában: wc illatosító, ételmaradék, felmosórongy, stb.

Ha dugulást észlelünk, forduljunk duguláselhárítással foglalkozó szerelőhöz!

Ha el akarjuk kerülni a dugulást, akkor néhány házi praktikát bevetve megtehetjük ezt. Öntsünk szódabikarbóna és ecet elegyét a lefolyóba, majd némi hatóidő után forró vízzel öblítsük le!

Ezen kívül figyeljünk arra, hogy a lefolyóba, toalettbe ne kerüljön olyasmi, ami duguláshoz vezet!

Szigetszentmiklós, Pest megyében fekszik, a Szigetszentmiklósi járás székhelye. A város Budapest déli határa mellett, a Csepel-szigeten található.

Szigetszentmiklós 1986. január 1-jén lett város. A település három részre tagolódik: az új típusú lakótelep, a társasházas építkezés és a falusi jellegű magánházak.

Az elmúlt évtizedekben nagyot fejlődött a település: öt temploma épült, utak, járdák, közterek létesültek, teljesen kiépült a földgáz és vízvezeték rendszer,valamint a telefonhálózat.

Az idegenforgalom fellendülése jellemző a városra. Szigetszentmiklós egyik nagy vonzereje a Ráckevei Soroksári-Duna, mely igen kedvelt a horgászok és a vízi sportolók között. Az elmúlt néhány évtizedben a part közelében kialakult iszapos-kavicsos zátonyokon őshonos, valamint részben behurcolt növényfajok telepedtek meg, és  állatok is megjelentek.

A fák és bokrok megnőttek, a nádas és a gyékény jól felmagasodott, a zátony anyaga összetömörödött és a part felé elzárt, mocsaras öblök alakultak ki, ahol vízi madarak tanyáznak.

A Kis-Duna partja, ahol zömmel hétvégi házak épültek fel, főleg a fővárosiak kedvelt pihenőhelye. A Duna vizének minőségét a szakemberek folyamatosan ellenőrzik.

A szomszédos Tökölön lévő repülőtéren engedéllyel polgári repülőgépek is leszállhatnak. Szigetszentmiklós felismerve az ebben rejlő kedvező lehetőségeket, vállalkozók fogadásához kedvező feltételeket hozott létre. Az M0-s mellett ipari, vállalkozói területet jelölt ki az önkormányzat, és a  kedvező adózási feltételek egyre több nagyvállalkozást csalogatnak a városba.

Szigetszentmiklós a Csepel-szigeti kistérség meghatározó városa lett, ennek bizonyítéka, hogy 2013. január 1-től Szigetszentmiklós járási központ lett.