Duguláselhárítás gyorsan, szakszerűen!

Sajnos a festői szépségű Szentendrén is előfordul olykor dugulás, amikor is szükségünk van egy duguláselhárítással foglalkozó szakemberre. Ha azt tapasztaljuk, hogy a víz nem folyik le a lefolyón, és dugulásra gyanakszunk, akkor érdemes szakembert hívni, duguláselhárítás céljából.

A jó szakembernek megvan a kellő tapasztalata és minden technikai felszereltsége, hogy a bajt orvosolja.

Hogy ne legyen szükségünk  rá, próbáljuk meg megelőzni a bajt rendszeres lefolyótisztítással, illetve legyünk körültekintőek, hogy mit öntünk a lefolyóba, és a toalettbe.

Szentendre város Pest megyében található, a Szentendrei járás székhelye. A város a Dunakanyar kapujában, a Visegrádi-hegység és a Duna találkozásánál, a Szentendrei-szigettel szemben, gyönyörű természeti környezetben fekszik.

Szentendréről azonban ne a duguláselhárítás jusson eszünkbe, hanem tudjunk meg róla néhány dolgot. Szentendre 1979-ig az ország  egyik legkisebb városa volt, általában 3–4000 fős állandó lakosa volt. 1979-ben azonban a teljes Pismány-hegy, a Kada-csúcs és környéke, a Tyúkosdűlő, Boldogtanya (korábban Leányfalu része), a Sztaravoda, a Szentendre és Izbég közötti részek, a Püspöki major és környéke, valamint a Pannónia-telep belterületbe csatolásával megnőtt az a terület, amelyet vagy lakás vagy üdülés céljára lehetett használni.

A város azóta is terjeszkedik a környező hegyek irányába, (például Szarvashegy), népessége már meghaladta a  25 000 főt, és ez csak az állandó lakosok száma. A kisváros jellemzően mediterrán hangulata az elmúlt évszázadok során alakult ki, amikor a törökök távozása  után a magyarok mellett szerb, dalmát, a szlovák, német és görög telepesek érkeztek.

Szentendre Fő tere (korábban Marx tér) a görög negyedtől nyugatra fekszik. A városrész központja a Görög utca, gyönyörű műemlék barokk épületekkel. A tér volt a szerb negyed központja. Műemlék barokk, ill. copf stílusú házak találhatóak erre, melyek zömmel a szerb kereskedők otthonai voltak.

A tér közepén áll a Szerb Kereskedő Társaság keresztje, melyet 1763-ban készítettek annak való hálából, hogy a pestisjárvány elkerülte Szentendrét. A téren találjuk a Szentendrei képtárat, mellette a Ferenczy Múzeumot.

A tér mögött magasodó Várdombról csodálatos kilátás nyílik a városkára.