Duguláselhárítás gyorsan, szakszerűen!

Sajnos Százhalombattán sem ritka a dugulás. Ez csak ritkán szüntethető meg házilagos kivitelezéssel, ha valami oda nem illő tárgy került a lefolyóba, csatornába, ami eldugítja azt, akkor duguláselhárítással foglalkozó szakemberhez kell fordulni.  Hogy ne legyen szükség duguláselhárításra, figyeljünk oda, hogy mit öntünk a lefolyóba, a toalettbe.

A dugulások nagy része elkerülhető lenne, ha  több figyelmet fordítanánk a megelőzésre!

Százhalombatta Budapesttől 27 kilométerre található, délnyugati irányban, a Duna nyugati partján. A Benta-patak Százhalombattánál folyik a Dunába.

Százhalombatta a XX. század elején már katolikus templommal, iskolával, kiépített vasúthálózattal, iparral (Téglagyár) rendelkezett, boldog békeidő hangulatát árasztó nyugodt, kis település volt. A legenda szerint ekkoriban keletkezett az ercsi és a százhalombattai lakosok közötti konfliktus okán a „Haragusznak a battai gazdák, ellopták az ercsiek a hagymát…” című népdal, melyet Bartók Béla az érdi Községháza udvarán egy juhász előadásában jegyezte fel.

Egy felmérés szerint ez az egyik legismertebb magyar népdal! Az múlt század végén Százhalombatta életében a legnagyobb szerepe az iparnak volt. Rövid idő alatt egy 4000 fős mezőgazdasági faluból ipari várost kellett létrehozni, minden gazdasági, közösségi és kulturális infrastruktúrájával együtt. Az olajfinomító és az erőmű az itt élők munkájának és munkahelyének biztosítása mellett megszilárdította a város gazdasági stabilitását.

Százhalombattán különösen fontos a természetvédelemmel l foglalkozni,mivel sok olyan érték található itt, melyek, ha nem is egyedülállóak, de ritkának számítanak. A tájat, az ember folyamatosan alakítja, így van ez Százhalombattán is. A régi korok emlékeit még ma is láthatjuk, de ezek fokozatosan idomulnak a jelen korhoz. Százhalombatta iparváros, melyet mezőgazdasági területek vesznek körül, ugyanakkor a város közepében értékes zöldterületeket találunk.

1896-ban az akkor falu egyik polgára ültette a Duna partján a  Millenniumi Tölgyet,   és ez ma is emlékezteti az arra járókat a jeles milleniumi évre.

Százhalombattát fejlett infrastruktúra, jól felszerelt intézményhálózat, alacsony munkanélküliség jellemzi. A városban jól működik  a kulturális és sportélet, sok lehetőség van a szórakozásra, kikapcsolódásra.