Duguláselhárítás gyorsan, szakszerűen!

Soroksáron is előfordul, hogy dugulás keletkezik a szennyvízvezetékben. Ez akkor fordul elő, ha valami oda nem illő tárgy elakad a vízvezetékben. Ezt megakadályozhatjuk azzal, hogy körültekintően öntünk dolgokat a lefolyókba.

Ha mégis megtörténik a baj, akkor szükséges duguláselhárítással foglalkozó szakemberhez fordulnunk, aki a megfelelő felszerelések segítségével megszünteti a dugulást.

Budapest XXIII. kerülete , s egyben  legfiatalabb kerülete Soroksár. 1994-ben vált le a főváros XX. kerületéről. Területe megegyezik az 1950-ben Budapesthez csatolt Soroksár nagyközségével.

1950. január 1-jétől Soroksár a főváros részévé vált, a XX. kerület kisebbik részeként Pestszenterzsébet mellett. 1992. szeptember 27-én népszavazást tartottak, ahol döntést hoztak az önálló Soroksárról. Így jött létre a XXIII. kerület.

Soroksár Budapest legrégebben lakott kerülete; bár körülbelül hat és félszer kevesebben élnek itt, mint a legsűrűbben lakott XI. kerületben, Újbudán.

A Molnár-sziget elhelyezkedése a Ráckevei-Kis-Duna-ág egyik szigete, mely Soroksárhoz tartozik, és melyet keletről Soroksár egyéb része, nyugatról Csepel, és a Csepel-sziget határolnak északi irányban és déli irányban is szintén Soroksárhoz tartozik. A Molnár-szigetet arról az 50 vízimalomról nevezték el, melyek a Dunán álltak, és a híres soroksári rozslisztet készítették.

Itt ezen a szigeten rengeteg rozsot használtak fel, és a szállítás is megoldott lett, mivel a rozsot pont a szigeten vetették el minden évben. Sajnos a sok áradás miatt a Molnár-sziget is, csak úgy, mint a főváros akkori részei víz alá kerültek. A soroksáriak csónakon szállították a soroksári sváb rozskenyeret a fővárosba.

Soroksáron sportegyesület működik, a Soroksár SC. A csapat magyar kupát nyert 1934-ben. A labdarúgó szakosztály újonc az NB III. Duna csoportjában, mivel a 2007–2008-as szezonban kénytelen volt búcsút venni az NB II. Nyugati csoportjától.

A kerületben működik  a Soroksári Súlyemelő és Szabadidősport Egyesület, amely 1995-ben alakult, és azóta 50 országos bajnoki címet és jó néhány Európa- és világbajnoki helyezést szerzett a hazai súlyemelés egyik legeredményesebb egyesülete.