Duguláselhárítás gyorsan, szakszerűen!

Pomázon is előfordulhatnak dugulások, mint bármely más településen. Ha dugulást észlelünk, akkor keressünk mielőbb duguláselhárítás terén profi szakembert, aki a tapasztalata és a felszerelése segítségével mielőbb megszabadít minket a kellemetlenségtől.

Mi magunk is sokat tehetünk, hogy elkerüljük a bajt, amit csak duguláselhárítással foglalkozó szakember tud aztán helyrehozni. Figyeljünk oda, hogy mit öntünk a lefolyóinkba, és rendszeresen tisztítsuk azokat!

Pomáz város Pest megyében, a Szentendrei járásban, a budapesti agglomerációban található.

Pomáz a  XX. század elejére járási székhely lett, fejlődését mi sem mutatja jobban, mint, hogy az ekkortájt megalakuló iparos-kör 120 tagot számlált.Az államosítást követő szocialista átalakulások során az üzem Hazai Fésüsfonó- és Szövőgyár nagyvállalat Pomázi Gyáregysége lett, és 1980-ban kb. 600 főnek adott munkát.

A két világháború között az ipari fejlődés hatására kifejezetten megnőtt a lakosság száma a betelepülések okán, amely új lakóövezetek kialakításához vezetett.Ekkor jött létre a  Bartkó-telep, vagy a Tiszolczy-telep. A felszabadulás után a község fejlődésének egy újabb része kezdődött el. 2000-ben városi rangot kapott.

Pomáz a Dunakanyar hegyei között, a hegyek és a síkság találkozásánál 49 km2 területen fekszik. Pomáz természeti környezete azonban ennél sokkal nagyobb területet foglal magába, mint a közigazgatási határ, mely nem mindig esik egybe a természetföldrajzi határokkal.

A Nagy-Csikóvár oldalában található két sekély vizű, időszakos tó, mely a kéregmozgások eredménye. A pomázi Mesélő-hegyen mészkő is található. A fennsík lábánál, a Dera-patak völgyében számos forrás fakad.

Pomáz egyik gyönyörű nevezetessége a XVIII. században elkészült a Wattay-Teleki kastély, nagyszerű kétemeletes pincéje kitűnő bizonyítéka a valahai szőlőkultúrának. Teleki József a reformkori tudósember, itt írta történelmi alkotásait. Az épületet a grófi család az I. világháború után árvaház létesítésének céljából elajándékozta.

A kastély azóta is gyermekvédelmi intézményként működik.1901-ben épült az első állami iskola, amely 8 tanárral kezdte meg az oktatást. Az első óvoda 1888-ban épült fel  a mezőn dolgozó szülők mindennapjainak megkönnyítése céljából.