Duguláselhárítás gyorsan, szakszerűen!

Sajnos Pilisvörösváron sem ritka, hogy dugulás keletkezik egy háztartás szennyvízvezetékében. Ez csak ritkán szüntethető meg házilagos kivitelezéssel, ha valami oda nem illő tárgy került a lefolyóba, csatornába, ami eldugítja azt, akkor duguláselhárítással foglalkozó szakemberhez kell fordulni.

A szakemberek különféle módszerekkel, eszközökkel távolítják el a dugulást okozó tárgyat, vagy  tisztítják meg a  csatornát a zsíros lerakódásoktól.   Hogy ne legyen szükség duguláselhárításra, figyeljünk en oda , hogy mit öntünk a lefolyóba, a toalettbe.

A dugulások nagy része elkerülhető lenne, ha figyelmet fordítanánk a megelőzésre!

Pilisvörösvár város Pest megyében fekszik, a Pilisvörösvári járás székhelye, Budapesttől 18 km-re északnyugatra, a 10-es út és a Budapest–Esztergom-vasútvonal mentén találjuk.

Ha már Pilisvörösváron járunk, nézzük meg, mit lehet tudni erről a festői vidéken fekvő városkáról. Pilisvörösvár a Pilisi-medence nyugati felében húzódik, az Aranyhegyi-patak és mellékágai vízgyűjtő területét alkotó hosszanti völgy mentén.

A város déli fele az Aranyhegyi-patak, a középső része a Házi-réti-patak vízgyűjtő területéhez tartozik, az északi  területek mezőgazdasági területei pedig a Határ-réti-árok vízgyűjtő területének részét alkotják. Területe 4222 hold.

1906 és 1941 között egy belga érdekeltségű vállalat Lipót aknaüzem néven szénbányát üzemeltetett. a környékben. A szénbánya 1921-től villamos energiát is termelt. A 10-es számú főútvonal szomszédságában 1908-ban az ország legjobb minőségű dolomitlelőhelyére bukkantak.

Az itt található dolomitot a mai napig  bányásszák, mely  az építőipari nemesvakolat, az üveggyártás, a festékgyártás és a kohászat fontos alapanyaga. 1974 óta az ausztriai Terranova céggel közösen üzemeltetik a céget, mely a gumiiparnak, műanyagiparnak is fontos beszállítója. Az üzem 1993-ban magánkézbe került..

A török hódoltság utáni időszakban  létrejött Pilisvörösváron 1692 óta működik római katolikus plébánia, 1696 óta saját plébánosa van. Református egyházközség sokkal később, csak a 20. században alakult meg a településen. A 20. század végéig jelentős izraelita vallású népcsoport  élt Pilisvörösváron,akik önálló hitközséget alkottak.