Duguláselhárítás gyorsan, szakszerűen!

A XVIII. kerület sem kivétel az olykor előforduló dugulások alól, melynek megoldásához duguláselhárítással foglalkozó szakemberre van szükség. Ha valami olyasmi kerül a lefolyóba, vagy a toalettbe, mint pl. felmosórongy, intimbetét, wc illatosító, szilárd ételmaradék, az dugulást okozhat, a víz nem folyik le, vagy csak alig.

Ilyen esetben forduljunk szakemberhez, aki duguláselhárításban jártas. A jól megválasztott szakember könnyedén és gyorsan elhárítja a dugulást. Hogy ne kelljen gyakran szembesülnünk ilyen kellemetlenséggel, igyekezzünk a bajt megelőzni kellő odafigyeléssel.

Budapest XVIII. kerülete 1950. január 1-jén jött létre két  fő részből: Pestszentlőrincből és Pestszentimréből . A kerület lakosainak száma több, mint  95  ezer  fő, területe cca 38 km2.

Ma a kerületben, a két nagyobb városrészben, 22 önálló elnevezést viselő lakónegyedben majdnem 100 000 ember él. A lakosok aránya: Pestszentlőrinc 79%, Pestszentimre 21%. A két városrész között fekszik a Péterhalmi-erdő.

A kerület gyakorlatilag lakójellegű peremkerület, zömmel alacsony szintszámú, ritka családi házas beépítéssel, több intenzív beépítésű lakóteleppel és pár fontosabb ipari létesítménnyel.

A lakónegyedek elnevezése: Erzsébettelep, Bélatelep, Rendessytelep, Lakatostelep, Lónyaytelep, Miklóstelep, Szemeretelep, Ganztelep, Ganzkertváros, Szent Imre-kertváros, Bókaytelep, Liptáktelep, Havanna lakótelep, Szent Lőrinc-telep, Gloriett-telep, Alacskai úti lakótelep, Almáskert, Belsőmajor, Új péteritelep, Kossuth Ferenc-telep, Erdőskert.

A kerületben működik az Országos Meteorológiai Szolgálat Marczell György Főobszervatóriuma, valamint az ország legnagyobb nemzetközi repülőtere, ami 2011-ben vette fel Liszt Ferenc nevét.

Pestszentimre centrumában, a Hősök terén található az országzászló.A dr. Széky Endre Pestszentimrei Történeti Társaság indította el 1989-ben a gyógyszertár  előtti téren kegyeleti emlékmű létrehozását, ennek  első alkotása  volt az országzászló. Egy imrei öntőmester, Virág Gyula segítettségét a zászlótartó oszlop és talapzata elkészítésében.

A talapzatban elhelyezett okiraton a Pestszentimrei Országzászló Bizottság tagjait, és az országzászló állítás gondolati tartalmát és az adományozók névsorát tüntették fel. Az országzászló lakossági adományokból, önkéntes társadalmi munkával valósult meg, 1990. augusztus 20-án avatták fel.