Duguláselhárítás gyorsan, szakszerűen!

Ócsa város Pest megyében fekszik, a Gyáli járásban, a Budapesttől délre 30 kilométerre.

Ócsán is elő-elő fordul dugulás. Ha Ön azzal szembesül a háztartásában, hogy nehezen , – vagy egyáltalán nem – folyik le a lefolyón a víz, akkor is van segítség, a duguláselhárítással foglalkozó szakemberek Budapest környéki településeken is segítenek a dugulás okozta kellemetlenségek megszüntetésében.

Akinek pedig nincs, nem volt dugulás a háztartásában, fordítson fokozott figyelmet a megelőzésre: mindig tisztítsa ki a hajat, szappanmaradékokat a lefolyóból, időnként pedig használjon ecet-szódabikarbóna keveréket, melyet forró vízzel öblít le!

Tudja Ön, hogy hol van Ócsa? Az M5-ös autópálya, és az 5-ös számú főút felől megközelíthető, vonaton a Budapest–Lajosmizse–Kecskemét-vasútvonal mentén található. Budapest irányából a 635-ös és 636-os buszokkal érjük el. A várost még érinti a 609-es, a 641-es, a 642-es és a 643-as buszok is, melyek a szomszédos településekkel kötik össze Ócsát.

Ócsa az Árpád-kor óta folyamatosan lakott település. Nevét 1235-ben említette először írásos nyilatkozat Alza néven. A Szűz Mária tiszteletére emelt premontrei monostora1235-ben már fennállt. Ma a monostor helyén álló bazilika a magyar építészet egyik legfontosabb emléke.

A 1950-es évektől az ócsai lakosok zöme a fővárosba ingázó ipari munkás lett, a vasúton túl kiparcellázott területeken pedig sok betelepülő kezdett építkezni.

Ócsa nevezetességei közé tartozik a már említett Premontrei kolostor, mely a  13. században, román stílusban épült. Háromhajós, kereszthajós bazilika, a román kor legkiválóbb fennmaradt magyarországi remeke. Nevezetessége, hogy a Szent László-legenda falképsor néhány részlete látható a szentélyben.

Ócsa sajnos ma másról nevezetes, arról a 80 épületről, melyek az ócsai lakóparkot teszik ki. Irreálisan drága pénzen épültek, az ingatlanukat elvesztő devizahitelesek megsegítésére. Pályáztat útján lehetett a bérleti jogot megszerezni, de első körben alig volt néhány család, aki megfelelt volna a feltételeknek.

Második körben is pályázatot írtak ki rá, ekkor már kevésbé szigorú feltételekkel, így nemrégiben az utolsó ház is bérlőre talált. Ócsát napjainkban ez a tény tette ismertté, a sajtóvisszhangja igen negatív.