Duguláselhárítás gyorsan, szakszerűen!

Sajnos egy nagyközség sem jelent kivételt akkor, ha egy háztartás kellemetlenségeiről beszélünk, így bármikor előfordulhat dugulás is. Talán nem is tudjuk hova forduljunk faluhelyen ilyen esetben, de ez nem okozhat gondot, a főváros közelségével közel a segítség is, ha duguláselhárításra van szükség, akkor a megfelelő szakember rövid időn belül odaér és orvosolja a dugulás problémáját.

Mogyoród Budapesttől 18 km-re fekszik, az M3-as autópálya szomszédságában, a Gödöllői-dombság egyik völgyében. Legmagasabb pontja a Somlyó-domb (Gyertyános 326m), amely már az autópályáról is messziről látszik. Különös vonzereje, hogy a fővárostól 5 percnyire van közúton, a nagyközség  azonban megőrizte falusias légkörét. Területe 34,48 km2, lakossága 6384 fő.

A település neve: „mogyoróban gazdag”. Ma már sajnos csak néhány mogyoróbokor maradt a nagyközség területén. Ezek közül egy a plébánia udvarában található.

A település népessége gyorsan nő, mivel egyre többen találják vonzónak a falu nyugalmát és a nagyváros közelségéből eredő előnyöket. A közlekedés kitűnő,mind gépjárművel, mind helyi érdekeltségű vasúttal gyorsan elérhető a nagyközség.

Mogyoród már az ókorban is lakott település volt. Kiemelkedő történelmi esemény volt az 1074. március 14-én lezajlott mogyoródi csata, amelyben Géza és László Árpád-házi hercegek elsöprő győzelmet arattak Salamon király felett, eltörölve ezzel a  hűbéri függőséget. A győzelem emlékére László, apátságot épített a mai Klastrom hegyen. Az  apátság helyén ma  park és emlékmű található.

Mogyoród kiválóan alkalmas kisebb kirándulásokra, sétákra, havas időben akár szánkózásra is. A lankás táj legmagasabb pontja a Somlyó-hegy (Gyertyános 326 m), ahol a Makovecz Imre tervezte Szent László kilátó-kápolna áll. Mogyoród települést keresztül szeli a Mogyoródi-patak, határában található  a Sződrákosi-patak. Két tó is található a környéken:  a Pusztaszentjakabi-tó (Tölgyesi-tó) és a Kerek-tó.

Mogyórod egyik látnivalója a római katolikus templom, amely 1745-1749 között épült. A templom mellett Nepomuki Szent János szobra áll, valamint egy  barokk plébánia látható az 1770-es évekből.

Szent László királynak két szobrot is emeletek a faluban, a Somlyó-hegyi kilátó kápolnájában fa szobor, valamint  a község egyik terén bronzba öntött alakja látható.

A Mogyoród nevet hallva szinte mindenkinek a  Hungaroring jut eszébe, hisz itt rendezik 1986 óta a Forma I. magyar futamát.

Mogyoródon néhány éve létesült az  országban  is egyedülálló vízi élménypark, az Aquaréna.