Duguláselhárítás gyorsan, szakszerűen!

Ha Ön Isaszegen él, és azzal szembesül a háztartásában, hogy nehezen , -vagy egyáltalán nem – folyik le a lefolyón a víz, akkor is van segítség, duguláselhárítással foglalkozó szakembereink Budapest környéki településeken is segítenek a dugulás okozta kellemetlenségek megszüntetésében.

Akinek pedig nincs, nem volt dugulás a háztartásában, fordítson fokozott figyelmet a megelőzésre: mindig tisztítsa ki a hajat, szappanmaradékokat a lefolyóból, időnként pedig használjon ecet-szódabikarbóna keveréket, melyet forró vízzel öblít le!

Isaszeg Budapest belvárosától 30 km-re keletre található a Gödöllői-dombságban. A város határában csordogál a Rákos-patak. Területe közel 55 km2, lakóinak száma megközelíti a 12 ezret.

A régészeti leletek tanúbizonysága szerint már a bronzkorban lakott volt a település környéke. Az Öreg templom, a 12. században épült, ma műemléki védettséggel bír. Isaszeg Mátyás Király  kedvenc vadászterületeinek egyike volt. 1529-ben a Báthori-család birtokába került a település. 1690-ben német telepesek érkeztek a településre, az akkorra erősen megfogyatkozott lakosság mellé. 1723-tól Grassalkovich Antal tulajdonába került a község.

Petőfi Sándor is többször járt Isaszegen 1845-1848 között.Az 1849. április6-i győztes isaszegi csata napját helyi ünneppé nyilvánították. Ennek emlékét a  Honvéd Emlékmű őrzi. Isaszegtől délre a Katonapallagon taláhatók a honvéd sírok, melyek a Görgey Artúr vezette magyar és az osztrák hadsereg ütközetének áldozatait rejtik.  Jókai Mór személyesen is járt a településen, és anyagot gyűjtött   A kőszívű ember fiai című regényéhez.

A település egyik nevezetessége a Szent István király templom. Az isaszegi falumúzeumban, állandó kiállítás van  Isaszeg történetéről az őskortól – 1944-ig. A tárlat gazdag néprajzi, régészeti és történeti muzeális anyaggal rendelkezik.

Látogathatóak a honvéd sírok, amely helyen Klapka serege ütközött meg  először az osztrákokkal. A terület kemény küzdelem színtere volt, melyben részt vett a lengyel légió is. Több száz honvéd nyugszik a területen, kb. 70 fejfa látható, de az osztrák csendőrség 40 évig senkit sem engedett a sírok közelébe, így a fakeresztek tönkrementek, a rajtuk álló nevek nem olvashatóak.

Isaszeg nevezetességei közé tartozik az I.-II. világháborúban elesett magyar katonák emlékműve, melynél minden januárban ünnepi megemlékezés zajlik.