Duguláselhárítás gyorsan, szakszerűen!

Sajnos egy 17 ezres lélekszámú településen viszonylag gyakran adódik dugulás a csatornarendszerben, így Gyömrőn is problémát okozhat, ha a lefolyóban, szennyvíz elvezető csőben dugulás keletkezik.

Ha ilyen előfordul, érdemes megpróbálkozni az egyszerűbb házi praktikákkal, de ha a szifon lecsavarása és kitisztítása nem vezet eredményre, valamint a jól bevált ecet-szórabikarbóna-forró víz kombinációja sem vezet eredményre, akkor nem érdemes tovább várni és muszáj szakembert hívni, aki duguláselhárítás terén otthon van.

Gyömrő Budapest központjától 30 km-re, Budapest városhatárától 7 km-re fekszik. Közigazgatási területét regionális és térségi fontosságú utak érintik.

Gyömrő Budapest határától délkeleti irányban, a Cserhát déli, dél-keleti vidékén, a Gödöllői dombság szélén helyezkedik el. A lakosság száma megközelíti a 15 ezer főt.

Az 1920-as évek elején a település téglagyárát elöntötte a földből feltörő víz,  a helyén tó keletkezett. Dr. Okolicsányi Kuthy Dezső felismerte a vízben rejlő  gyógyhatást, mely érelmeszesedés, és  reuma ellen volt igen hatásos. Strandfürdőt nyitott, mely ma is kedvelt kirándulóhely.

A Hild József által tervezett Teleki kastély Gyömrő egyik ékessége. A kastély szomszédságában áll a  Református templom, mely  őrzi Antonio Canova carrarai márványból készült gazdagon díszített domborművét, ami egyedülálló az országban. A közelben álló Nepomuki Szent János Római Katolikus Kápolna a település másik gyöngyszeme, mely Fellner Jakab keze munkáján jött létre.

Már az 1980-as években kifejezett fejlődés volt tapasztalható. Óvodák, iskolák épültek, utak kaptak szilárd burkolatot, a vízellátás rendeződött.

1990-től a fejlesztés kiterjedt a telefon-, a gázhálózat kiépítésére, tornatermek építésére, a csatornázásra..

1990 után jelentős mértékben nőtt a magánvállalkozások száma.1999-ben 836 vállalkozás működött  a településen.

2001. augusztus 20-án a település városi rangot kapott, egyúttal a város központja is kialakításra került.

Gyömrő központját 2006-ban teljes egészében felújították. Ekkor készült el Pest megye legszebb körforgalma, valamint az 1926-ban létesített közkút, mai nevén az Artézi kút rekonstrukciója. A 105 m mély kút percenként 18 liter vizet ad.

A város közepén álló Jézus Szíve Római Katolikus Templom kiváló akusztikájával számos komoly zenei koncertnek ad otthont rendszeresen.