Duguláselhárítás gyorsan, szakszerűen!

Sajnos egy 17 ezres lélekszámú településen viszonylag gyakran adódik dugulás a csatornarendszerben, így Gödön is problémát okozhat, ha a lefolyóban, szennyvíz elvezető csőben dugulás keletkezik.

Ha ilyen előfordul, érdemes megpróbálkozni az egyszerűbb házi praktikákkal, de ha a szifon lecsavarása és kitisztítása nem vezet eredményre, valamint a jól bevált ecet-szórabikarbóna-forró víz kombinációja sem segít, akkor nem érdemes tovább várni és muszáj szakembert hívni, aki duguláselhárítás terén otthon van.

A szakemberek gyorsan és felkészülten elhárítják a problémát, hogy minden a régi mederben folyj tovább mielőbb.

Göd település a fővárostól cca. 20 kilométerre, attól északi irányba terül el.  Területe 2223 hektár, melyből  855 hektár a belterület, lakóinak száma 17 ezer fő. 1970. előtt még külön Alsógöd és Felsőgöd néven jegyezték a település részeit, ám 1970. nyarán nagyközséggé egyesültek, 1999-ben pedig várossá vált a település.

Göd nyugati része 110-120 méterrel a  tengerszint felett helyezkedik el, ártéri síkság, míg a keleti része úgynevezett teraszokkal tagolt sík vidék,  mely a Dunától haladva egyre emelkedik. A város legmagasabb pontja a Jancsi-hegy közelében található, 191 méter magasságú. A Gödi-sziget mintegy 1 km hosszú, a település középső részével egyvonalban elhelyezkedő homokhordalék.

A településen halad át a 2 sz. főút, és a Budapest-Vác vasútvonal is.(ez utóbbit 1846-ban adták át) Mivel a település közel van a fővároshoz, valamint már 1846 óta  jók a közlekedés feltételei, 1890 környékén intenzív telekkialakítás kezdődött a településen, először még az akkori Felsőgödön, majd valamivel később Alsógödön is.

Felsőgödnél található az Ilka-patak és csatorna, valamint  mellékágai. Alsógödnél, a  Duna partján  ered a Széchenyi forrás, valamint ezen kívül még összesen  72 db. kisebb-nagyobb forrás is. Alsógödön, a Duna parton két mesterséges tó is található: a Horgásztó és a Feneketlen tó.

Göd egyik híressége a műemléki védettséggel bíró Nemeskéri Kúria, melyben ma étterem üzemel, valamint a település legrégebbi épülete a Kincsem istálló, mely nevét a világ máig legeredményesebb versenylováról kapta. Az épület jelenleg használaton kívül van.

A Gödi-Sziget a Duna-Ipoly nemzeti Park részét képezi , védett terület. Szintén híres a gödi termálfürdő,melynek vize a város határában található gyógyhatású termálvízből származik. A fürdő egész évben várja a látogatóit. Érdekessége, hogy nem csak gyógyvíz, de ásványvíz is egyben.