Duguláselhárítás gyorsan, szakszerűen!

A városban a családi házak mellett szép számmal találhatóak társasházak is. Főleg az ilyen jellegű épületekben fordul elő gyakrabban, – de családházban sem ritka, – hogy dugulás keletkezik.

Ez csak ritkán szüntethető meg házilagos kivitelezéssel, ha valami oda nem illő tárgy került a lefolyóba, csatornába,ami eldugaszolja azt, akkor duguláselhárítással foglalkozó szakemberhez kell fordulni.

A szakember különféle módszerekkel, eszközökkel távolítja el a dugulást okozó tárgyat, vagy  tisztítja meg a  csatornát a zsíros lerakódásoktól.

Hogy ne legyen szükség duguláselhárításra, figyeljen oda Ön is, hogy mit önt a lefolyóba, a toalettbe. A dugulások nagy része elkerülhető lenne, ha figyelmet fordítanánk a megelőzésre!

Fót a Gödöllői-dombság szélén, Budapesttől északra 17 km-re található. Legmagasabb pontja a Somlyó-hegyen van, 287 m-rel a tengerszint felett. A város területe 37,4 km2, népessége megközelíti a 19 ezer főt.

Fótról már a  a török hódoltság idejéből van emlékünk, bár akkoriban lakatlan puszta volt, de a török hódoltság utáni időszakban újra benépesült. A fóti kastélyt és a parkot gróf Károlyi István létesítette az 1830-as években és az ő nevéhez fűződik a katolikus templom is, melyet Ybl Mikós tervezett. A város három fő részből áll:Fótújfalu, Régifót és Kisalag, de a városhoz tartozik Fótliget, Fót Déli Vállalkozási terület, illetve Sikátorpuszta.   Kisalagot 1951-ben csatolták Fóthoz,1970. április 1-jén nagyközséggé nyilvánították, 2004. július 1-jén pedig Fót városi címet kapott.

Fót kiemelkedő nevezetessége a római katolikus templom. Ybl Miklós tervei alapján készült, 1855-ben fejeződött be az építése. Másik építészeti nevezetesség a  Károlyi-kastély, melyben  a Fóti Gyermekváros (Gyermekközpont) működik. Szintén Ybl Miklós tervezte

Kiemelkedő még a Fáy-présház,melyben  Vörösmarty Mihály, Kossuth Lajos és Deák Ferenc  is gyakran vendégeskedett. A Vörösmarty-kunyhó pedig egy reformkori emlékhely, 1837-ben építtette Fáy András,Vörösmarty Mihály állítólag  itt írta meg 1842-ben a Fóti dal című művét.

Fóton található a Nagy-tó, amit sokan csak  Fóti-tóként emlegetnek, régebben úttörő tábor volt  a környékén. A Somlyó-hegy természetvédelmi területté lett nyilvánítva az ott élő, közel 1500 lepkefaj miatt.