Duguláselhárítás gyorsan, szakszerűen!

Diósdon sok lakóház lett kialakítva régi pincékből, így előfordulhat, hogy egy-egy épületnek már elavult szennyvíz vezetéke van. Az ilyenekben gyakrabban lehet szükség duguláselhárításra, a könnyebben elduguló csövek miatt.

Ha megfelelő szakembert hívunk, akkor biztosak lehetünk benne, hogy a duguláselhárítás gyors és sikeres lesz, mihamarabb élvezhetjük házunk komfortját!

Régebbi ingatlanok, idősebb csövek esetén fokozottan ügyeljünk , hogy elkerülhessük a dugulást!

Diósd Budapest, Érd és Törökbálint között fekvő település. Területe 5,75 km2, lakóinak száma megközelíti a 10 ezer főt.

A város elnevezése a dió szóból eredhet a XVIII. században az itt élő rácok is diónak, azaz Oras-nak nevezték. A XIII. században már találkozhatunk Diósd okleveles említésével. Luxemburgi Zsigmond korában említik a diósdi várat, és 1417-ben is felmerül egy Diósdnál lévő erőt. Temploma is volt abban a korban, a Szent Bertalan-templom.

Diósd a török időkben elpusztult, majd  szerbekkel és németekkel telepítették be. A település környékén valaha jelentős szőlőültetvények voltak, és a szőlősgazdák régen az úgynevezett szőlőszobákban – gondos kezelés mellett – késő tavaszig is eltartották a szőlőt, hogy jó áron eladhassák a budapesti piacokon.A Hegyközség jelölte meg az időpontot, hogy mikor lehet szüretelni. Az óboros hordókat feltöltötték, hogy minél több üres hordó álljon rendelkezésre majd a must tárolására.

A férfiak ilyenkor a szüret közben szomszédoltak is, kíváncsian kóstolgatták egymás óborát, ettek, ittak, megvitatták az aktuális szüreti eredményeket

Diósd nevezetességei között említjük a Rádió- és Televízió múzeumot, ami sajnos már nem látogatható. 1995. december 1-jén, a magyar rádió megindulásának 70. évfordulóján nyílt meg a múzeum .A magyar rádiózás és televíziózás történetét, a stúdiók, az adók, és vevő berendezések fejlődését ismerhettük meg a látogatás során. A múzeum udvarán  a magyar műsorszórás neves alakjainak emlékoszlopait és a műsorszórás emlékezetes kellékeit, antennákat, talpszigetelőket, fényszórókat láthatunk.

A város központja felé tartó út mellett találjuk az 1997-ben felavatott Tájházat, melynek már az épülete is hagyományőrző. Mint tudjuk, Diósd szőlőtermelő vidék volt, számtalan pincével. A Tájház az egyik legszebb pincéből lett kialakítva. A Tájháztól északra találjuk az  un. Ófalut, amely hűen tükrözi az elmúlt évszázadok hangulatát.