Duguláselhárítás gyorsan, szakszerűen!

Csepelen mind lakótelepi lakást, mind családi házat is találni szép számban, így nem csoda, ha itt is elég gyakori vendég a duguláselhárítással foglalkozó szakember.

Sajnos a háztartások nagy részében olykor előfordul, hogy a szennyvízvezetékbe olyan tárgy vagy anyag kerül (felmosórongy, szemét, építési törmelék, pelenka, wc. illatosító, stb.) ami dugulást okoz szennyvízvezetékben. Ha azt tapasztaljuk, hogy nem folyik le a szennyvíz, akkor sürgősen szükségünk van duguláselhárítással foglalkozó szakemberre!

Budapest XXI. kerülete Csepel. Csepel az egyetlen kerület, mely a Csepel-szigeten helyezkedik el.

Mielőtt megtörténne a baj, helyezzünk nagyobb gondot a megelőzésre: Ne öntsünk dugulást okozó anyagokat a lefolyóba, és rendszeresen tisztítsuk azt, vagy házi szerekkel (ecet, szódabikarbóna) vagy boltban kapható erre a célra alkalmas szerekkel. Mindegyiket öblítsük le használat után bőséges forró vízzel!

Ejtsünk néhány Csepel történetéről: A 19. század második részében nagy horderejű  iparosítás zajlott a környéken, aminek hatására a főváros környékének nehézipari bázisa lett. A településen jó néhány lakótelep és kertvárosias körzet alakult ki.

A első világháború után a tengerpart nélkül maradt ország vízi kereskedelmének feltámasztása céljából 1925-ben megnyílt a Szabadkikötő. Onnan az 1930-as években tengerjáró hajókon szállították tovább az árut.

Csepel önálló település volt 1950. január 1-jéig, amikor – több más, főváros-környéki településsel egyetemben – Budapesthez csatolták. A XXI.kerület Budapest egyik hagyományos ipari kerülete. A 20. század első felében a terület gazdaságát a Weiss Manfrédról elnevezett Vas- és Fémmű határozta meg, melynek termékskálája a legszélesebb volt az egész Kelet-Európában.

A második világháború után a gyár állami kézben működött tovább. Az 1950-es évek derekán még Tibetbe is szállítottak a gyár termékeiből. Az 1980-as évek végén a kereslet hiánya és a magas fenntartási költségek miatt a termelés leállt. Jelenleg a gyár területén ipari park található, ahol több száz vállalkozás, iroda, üzem működik.

Csepel egyetlen védett területe a királyerdei Tamariska-domb, mely 1999 óta védett terület.