Duguláselhárítás gyorsan, szakszerűen!

Budapesten a XVI. kerületben is előfordul olykor dugulás, melynek megoldásához duguláselhárítással foglalkozó szakemberre van szükség. Ha idegen anyag, vagy tárgy kerül a lefolyóba, az dugulást okozhat, a víz nem folyik le, vagy éppen csak szivárog.

Sokszor a szennyvízvezetékbe került nagyobb tárgyak okozzák, de van, hogy a víz már akkor sem folyik le, ha nagyon el van zsírosodva a sok lerakódástól a cső. Ilyen esetben forduljunk olyan vízvezetékszerelőhőz, aki duguláselhárításban specialista!

A jól megválasztott szakember rendelkezik célszerszámokkal, mellyel könnyedén elhárítható a dugulás. Hogy ne kelljen gyakran szembesülnünk ilyen kellemetlenséggel, igyekezzünk a bajt megelőzni kellő odafigyeléssel.

Ha a kétes anyagokat a lefolyó helyett a szemétben helyezzük el, és néha megtisztítjuk a lefolyókat , akkor már sokat tettünk annak érdekében, hogy a duguláselhárítás réme ne fenyegessen bennünket.

Budapest XVI. kerülete a Duna bal partján, a pesti oldal keleti részén található. Városrészei:

  • Árpádföld,
  • Cinkota,
  • Mátyásföld,
  • Rákosszentmihály,
  • Sashalom.

De ha már a XVI. kerületben járunk, nézzük meg, mit kell tudnunk róla! Budapest XVI. kerülete a Szilas-patak két partján, a Pesti-síkság és a Gödöllői-dombság találkozásánál található. A kutatások, ásatások tanúsága szerint a korai kőkortól éltek emberek ezen a területen. A cinkotai evangélikus templom régészeti feltárásaából és a Timur utcai sírleletek kiértékeléséből tudható, hogy a magyarok a XI. század második felében telepedtek le itt.

Cinkota – beleértve a mai Mátyásföld és Sashalom területét is – több, mint 950 éves múltra tekint vissza. Rákosszentmihály és Árpádföld területén a tatárjárás előtt Nemes és Nagyos nevű, viszonylag kicsi magyar falucskák voltak ezen a területen.

1950. január 1.-én Cinkotát, Mátyásföldet, Sashalmot, és Rákosszentmihályt, a négy nagyközséget valamint Csömörtől a Szabadságtelepet Budapesthez csatolták, s ezek egyesítésével jött létre a XVI. kerület. Ezekben az években a lakosság száma gyakorlatilag megduplázódott,  alapterülete a másfélszeresére változott.

1990-től, a volt szovjet laktanya területe, a csapatok távozása után, jelentős változáson ment keresztül, itt kapott helyet többek között a Corvin Művelődési Ház és Erzsébetligeti Színház.