Duguláselhárítás gyorsan, szakszerűen!

Budakeszi lakossága zömmel a magasan iskolázott, jó körülmények között  élő, városi életmódot folytató emberekből áll. Ez alapján feltételezhető, hogy a nívós ingatlanokban már nemigen vannak rossz minőségű csövek, vezetékek, lefolyók.

Azonban, ha mégis előfordulna egy-egy háztartásban egy nem várt esemény, és dugulás következik be, javasoljuk duguláselhárítással foglalkozó szakember megkeresését, hogy a dugulást mielőbb, szakszerűn háríthassuk el, megakadályozva egy esetleges nagyobb bajt.

Javasoljuk, hogy a komoly, nagy értékű ingatlanokban fokozatos figyelmet fordítsanak a dugulás megelőzésére, hisz egy rossz helyen lévő, makacs dugulás komoly károkat is okozhat!

Budakeszi a Széchenyi lánchídtól 14 kilométerre található. A várost hegyek határolják: a Biai-hegy, a Kis-Kopasz, a Hárs-hegy és a János-hegy. A város környékének növényzete túlnyomórészt tölgyes erdő. Területe 37,1 km2, lakóinak száma közel 14 ezer.

Budakeszi már az újkőkorban lakott település volt. Nevéről már 1270-ből lehet hallani, mivel a Fehérvár-Buda kereskedelmi út itt találkozott a Tinnye-Esztergomi úttal, így lehetővé vált a visegrádi vám kikerülése. A török időkben a térség elnéptelenedett, majd 1659-ben Zichy István lett a birtokos és német telepeseket hívott a környékre. A második világháború alapjaiban rengette meg a település életét,a svábokat kitelepítették, a háború is szedett áldozatokat, így Budakeszi gyakorlatilag Budapest amolyan alvóvárásává változott..

A város egyik nevezetessége a világon egyedülálló Himnusz szobor, mely egy csonka kört formáz, a közepén egy isten alakkal, körülötte sugár alakban olvasható a Himnusz teljes szövege. A 4 méter magas domborműhöz 9 méteres szélességben 21 harang tartozik, melyek ünnepnapokon a Himnuszt játsszák, vasárnaponként délben pedig a déli harangszó szólal meg. Szintén híres a Mezei Mária emlékház is.

A makkosmáriai kegytemplom gyakorlatilag egy zarándokút része, régen erre vezetett a vásározók útja, és itt mondtak el egy gyors imát a jobb termésért, a gazdag vásárért. Ma a domonkos rend kezében van a templom.

Akik Budakeszire látogatnak, jó program lehet egy gyalogtúra a János-hegy környékén, meglátogathatják a Budakeszi Erdészeti Arborétumot és vadasparkot, megtekintheti V. Majzik Mária Príma-díjas képzőművésznő állandó kiállítását, és Nagy Sándor  József, aradi vértanúnak volt a főhadiszállását.