Duguláselhárítás gyorsan, szakszerűen!

Sajnos Biatorbágyon is gyakran találkozhatunk dugulással, gyakran van szükség  duguláselhárításra. A paneltömbök a hetvenes években épültek, csőhálózatuk igen régi, elzsírosodott, így könnyebben elakadnak bennük a véletlenül- esetleg szándékosan – odakerült, nem oda való tárgyak.

Társasházakban az emberek még felelőtlenebbül dobálnak mindent a toalettbe: ételmaradék, tampon, egészségügyi betét gyakran szerepel a dugulás okozójaként. De találtak már a duguláselhárítással foglalkozó szakemberek papírpelenkát is a szennyvízcsőben.

De beszéljünk magáról Biatorbágyról!

Biatorbágy Pest megyében, a Budakeszi járásban található. Bia és Torbágy egyesítésével jött létre 1966-ban, bár a két település már 1950 és 1958 között is szerepelt a jelenlegi néven.

A település belterülete a Zsámbéki-medencében fekszik, amit ÉNY-DK irányban a Budai-hegység övez, a keleti rész pedig  a Budaörsi-medencébe nyúlik át.

Területe: 4379 ha, lakóterülete: 496 ha, lakossága közel 13 ezer fő.

A munkavállalók nagy része helyben dolgozik, de még mindig sokan vannak a Budapestre járók. A lakóterületen működik a kis- és közepes vállalkozások nagy része, köztük több csomagolóanyagot gyártó üzem, szállítmányozó, kiskereskedelmi és vendéglátó-ipari, számítástechnikai és egyéb szolgáltatásokat kínáló vállalatok

Mindkét anyatelepülés központi magja utcás jellegű. Az újabb részek kertvárosi jellegzetességeket is mutatnak. A települést a régi szőlőhegyeken kialakult kiskertes öv kíséri, amely az ottani tulajdonosok szándéka szerint üdülőjelleget vesz fel. A településnek a Tétény-Sóskúti-fennsíkra eső területén nagyobb erdő is található, a többi területen nagyüzemi mezőgazdasági művelés történik.

Az 1990-es évek az erőteljes gazdasági fejlődés mellett a fővárosi szuburbanizációs folyamatok kifejezett akóterületi fejlesztéseket hoztak létre Biatorbágy területén is. A beépítés jellemzően családi illetve társasházas ingatlanokkal történt. A rendezési tervben kijelölt új lakóterületek gyors tempóban épültek be. A gazdasági területek a város északi részén jöttek létre. A Katalin-hegy és Biatorbágy  között az autópálya és a vasút közötti gazdasági földek gyakorlatilag már beépültek. Az M0 csomópontja és a Katalin-hegy szabad építési telkei folyamatosan épülnek be.