Duguláselhárítás gyorsan, szakszerűen!

Sajnos dugulás a XIII. kerületben is előfordul, így nem mentesül ez a rész sem a duguláselhárítás olykor rémséges folyamata alól. A bajt megelőzni célszerű, vigyázzunk lefolyóinkra valamint a toalettre, ne dobjunk bele semmi oda nem illőt. Ha pedig megvan a baj, akkor hívjunk mielőbb duguláselhárítást végző szakembert!

Budapest XIII. kerülete Angyalföld, a pesti oldalon található. Az Angyalföld, Újlipótváros, Vizafogó városrészekből és a Népsziget déli részéből álló kerület a 19. század végéig vidékies jellegű külterület volt, a század végén és a 20. század elején végbement gyors fejlődésnek köszönhetően azonban Magyarország egyik legfontosabb gépipari központjává vált.

De nézzünk más, érdekesebb témát a kerülettel kapcsolatban: A mai Angyalföld sokféle jellegű körzetből áll össze, igazán jelentőssé az iparosodás következtében, a 19. század legvégén, a 20. század elején vált. Találunk itt mind  tíz, mind  négyemeletes panelházakat éppúgy, mint a családi házakat vagy az új építésű lakóparkokat.

A kerület déli, Duna-parti városrésze, amelyet 1950-ben csatoltak hozzá, korábban Lipótvároshoz tartozott. Déli részén, pesti viszonylatban  ritkaságszámba menő, egységes városnegyedet alkotnak az 5-6 emeletes, zömmel az 1920-as és 30-as években épült belső udvaros lakóházak. Itt találjuk a Vígszínházat és a Szent István parkot is.

A Margit-szigetnek nincs állandó lakossága, a szállodák és fürdők mellett turisztikai látványosságok találhatók itt, mint például a domonkos rendi apácakolostor romjai. A sziget nagy részét a fővárosi kezelésű közpark teszi ki.

A kerületben több fürdő és spotuszoda is működik.

Dagály fürdő: 1948-ban nyitotta meg kapuit, sokáig Szabadság Strandfürdő néven üzemelt. Gyógyfürdőnek 1970 óta minősül, ekkor vezették át ugyanis a Dagályig a Széchenyi gyógyfürdőt tápláló hévízforrást. A Dagály ma Pest legnagyobb területű strandfürdője, körülbelül 30-35 000 vendég befogadására alkalmas.

Palatinus Gyógyfürdő: A Margit-szigeten már 1919-ben működött Duna-parti strand, 1921-ben pedig elkészült a nagymedence is, innen számít strandfürdőnek a Palatinus a 2002-ben korszerűsítették, úszó-, élmény- és strandmedence részeket alakítottak ki.A 80-as évek végétől csúszdapark is működik a strandon.

Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda: A Nemzeti Sportuszoda a Margit-szigeten áll, főleg az itt lebonyolított sporteseményekről híres.